Wilt u in HD of 3D beelden presenteren?

Full HD
HD
HD staat voor High Definition. Er wordt nog onderscheidt gemaakt in diverse resoluties zoals 720p en 1080p. De meest gangbare voor video Full-HD is 1080p, de resolutie in pixels is 1920 x 1080. De meest gebruikte aansluiting is HDMI. Als bron (waar de HD content op staat) kun je denken aan dragers zoals DVD, hard-disk of USB stick.

Voor een film of PowerPoint presentatie is de toepassing van HD afhankelijk van de kwaliteitseis en het budget. Er zijn beamers die native (werkelijk) HD 1080p als resolutie hebben. Deze zijn duur en kostbaar. Er zijn ook beamers die HD ready zijn, met een HDMI aansluiting. De kwaliteit is goed en betaalbaar. U kunt dus zelf de afweging maken.

Als u HD toepast moet de gehele keten, dus alle apparatuur, geschikt zijn voor HD. Anders heeft het geen zin.

Veel spelcomputers (WII, PlayStation, etc.) zijn tegenwoordig ook Full-HD 1080P.

3D-projectie voor ultieme film voorstelling!

Blue Ray
Blu-ray
Blu-ray is de techniek voor de nieuwste generatie DVD spelers en recorders. De opslagcapaciteit is groot, zodat deze Blu-ray DVD prima geschikt is om films in HD 1080p kwaliteit op te slaan. Er is een mogelijkheid om zelf een Blu-ray DVD te maken (te branden) met een recorder. Speelfilms koop en huur je tegenwoordig op Blu-ray.

Een HD film komt pas 100% tot zijn recht met een HD 1080p beamer of televisie. Maar het is geen noodzaak. Ook gewone beamers kunnen de film prima weergeven.
Blu-ray 3D
Blu-ray 3D
3D staat voor 3-dimensionaal. Je kan hiermee diepte in een film, spel of presentatie bekijken. Mensen en dingen 'stappen uit het beeld' en komen voor je gevoel op je af. De bioscopen met 3D zijn het sprekende voorbeeld. Het 3D effect in films en presentaties is ook via een beamer of flatscreen te realiseren.

Hiervoor is ten eerste de juiste 'content' (film, spel of presentatie) nodig, herkenbaar aan het 3D logo. Dan heb je nodig de afspeelapparatuur; een Blu-ray speler, een spelcomputer of een laptop met de juiste software en aansluitingen. Tot slot de 3D bril, helaas nog onvermijdelijk!

3D weergave is te verdelen over drie belangrijke technieken:
  • Stereoscopische beelden. Met de beroemde, inmiddels verouderde, rood-groene bril.
  • Shutter weergave. Hiervoor is een bril met ingebouwde shutter techniek noodzakelijk (werkt op batterij).
  • Polarisatie weergave. Deze bril heeft twee verschillend gepolariseerde glazen (zonder batterij).
BeamerRent
Verhuur professioneel beeld en geluid

NAW-gegevens

Zwinderen
24/7 service
KVK Meppel
0524-291526
06-51108032
280.42440


Voor mail, klik op de button
Contact Us

SOCIAL MEDIA

Stacks Image 43438
Stacks Image 43441
Stacks Image 43444